Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


asassins creed 2 tippek (pc,xbox 360)

A játékban az achievementekhez és trófeákhoz hasonlóan UPlay eredményeket is el lehet érni, amikért Ubisoft pontokat kapunk, melyeket elkölthetünk különböző tartalmakra: Xbox Dashboard/PS3 téma, illetve PC-re háttérkép-csomag -- amit országunkból nem lehet letölteni -- (10 pont), Altair ruhája (30 pont), egy exkluzív pálya (40 pont), ami nem más, mint az Auditore család kriptája, és öt dobókés (20 pont). Gyakorlatilag a játékkal megszerezhető 100 pont mind visszaforgatható. A dolog szépsége, hogy nem platformfüggő a rendszer, bármely gépen játszva kapcsolódni lehet hozzá. A cél az, hogy bármely játékban nyert pontokat el lehessen költeni más címekben megnyitható bónuszokra is. Az se gond, ha már végigjátszottad a játékot; ha utána regisztrálsz és kapcsolódsz a rendszerre, visszamenőleg is megkapod a pontokat, így nem kell újra nekifutni csak emiatt.

Térképészet: Akárhányszor egy új városba kerülsz, érdemes bejárni az egészet, kilátókat keresve. Használd a térképet, mivel az első kilátó mindig jelezve lesz rajta. Ha felmászol rá, a többi is megjelenik szép sorban. Nem sok idő, míg megcsinálja ezt az ember, de annál hasznosabb, hiszen innentől minden jelölve lesz a térképen, a mellékküldetésektől kezdve a kódexlapokig (amiket nagyon ajánlatos a játék folyamán összegyűjteni, mert egy ponton probléma lehet, ha kevés van belőlük). A térképen egyébként A-val kijelölhetsz egy helyet, ami aztán a radaron is jelzésre kerül.

Harc: Amint elérsz egy bizonyos pontra a történetben, igencsak jó eséllyel válsz majd legyőzhetetlenné, ha használod a tanult technikákat. Amúgy se nehéz győzni (egy gomb csukott szemmel történő nyomkodása), de gyorsabbá válnak a harcok a mozdulatok használatával. Ha esetleg csapatod is van, akkor próbálj mindig hátba szúrni mindenkit, aki társaiddal küzd. Ha nagyon nem jön be egy technika sem, használd az Y-t, hogy egy beszólással felidegesítsd az ellenséged, így az hibázik egy nagyot.

Közlekedés: A városok közt kétféleképpen tudsz közlekedni. Vagy a megfelelő irányba hagyod el a térképet (ilyenkor érdemes elkötni egy lovat), vagy pedig némi pénzért utazol bárhonnan bárhova. Az utazást ajánló kis épületek a városok bejáratánál találhatóak, általában ott, ahol a lovak is vannak.

Háztetők: A városokon belül a leggyorsabban a háztetőkön ugrálva lehet haladni. A legjobb hatásfok elérése érdekében érdemes a jobb ravasz és az A gomb folyamatos nyomva tartása, így Ezio rohanni, valamint automatikusan ugrani és mászni fog. Sok háztető túl messze van egymástól, hogy átugord, ilyenkor a közéjük kötött kötelekre érdemes figyelni. Legnagyobb ellenséged a tetőkön a madárürülék, amin csúnyán el lehet taknyolni. Amennyiben éppen kergetnek az őrök, ne lepődj meg, ha mászás közben kővel dobálnak és lezuhansz. Ilyenkor a B-t megnyomva újrakapaszkodhatsz.

Sasszem: Ha bármikor Y-t nyomsz, különleges nézőpontba kerülsz. A terep elsötétedik, míg a személyek és fontos dolgok különböző színekben pompáznak. A pirosak a lehetséges ellenségek, a kékek a járókelők, a sárga pedig a jelenlegi célpontot jelöli, akinek még az útvonala is világít a talajon egy darabig. Ezen kívül a rejtekhelyek, titkos ajtók is jelölve vannak, ezek fehéren világítanak. Érdemes használni!

Radar: A radar egyben egy miniatűr térkép is (amennyiben feltérképezted már a területet). A megölni vagy követni való célpontokat pirossal, az elérni valókat zöld keresztel jelöli, a soron következő memóriadarabot felkiáltójel mutatja. A kör tetején egy kis fekete nyíl jelzi, merre van észak, így a térképpel együtt nagyon egyszerű a tájékozódás. Bizonyos dolgok, mint kincsesládák, kódexlapok és egyén, kizárólag a térképen jelölt elemek csak akkor jelennek meg a radaron, ha a közelükbe kerülsz.

Őrök: Sokszor fontos, hogy elkerüld az őrök figyelmét. Amint megjelenik a fejük felett egy kis nyíl, akkor gyanússá válsz nekik. A nyíl sárgáról egyre pirosabbá válik, ahogy közelednek ahhoz, hogy riadót fújjanak miattad. Amíg nem piros a nyíl, addig elbújhatsz, vagy villámgyorsan legyilkolhatod őket.

Fegyverek / páncélok: Fegyvereket és páncélokat is a városokban megtalálható kovácsoknál lehet venni. Előbbiből van kis és nagy méretű, illetve fogyóeszközként újravásárolható is, míg a vértek egyedi tulajdonsága, hogy növelik az életerőt, de el is kopnak, így időnként javítani is kell őket, ami nagyon minimális összegbe kerül.

A saját városod:
A történet eleje felé tulajdonosa leszel egy birtoknak, ami eléggé le van robbanva, innentől kezdve a te feladatod ezt felvirágoztatni; Claudiánál lehet a könyvelésből megtudni, hogy hány százaléknál tartasz. Első dolgod legyen az építész segítségével a teljes "város" renoválása. Sok tízezer aranyba fog kerülni, de ha a küldetések végrehajtása közben csinálod, akkor mindig lesz elég zsetonod, amit rákölthetsz; mellesleg szép lassan egyre keményebb összegek fognak befolyni a Claudia mögötti ládába, amit azonnal vissza is forgathatsz. Először a boltokat renováld, hiszen így egyre olcsóbban juthatsz a portékáikhoz, majd jöhetnek a kis település értékét növelő építmények is.

Az értéknövelés másik módja a festmények vásárlása. Minden városban vannak árusok, akiktől mára híres, akkor viszont sokszor eléggé alulértékelt festményt vehetsz meg. Ezeket egyébként az emeleti galériában tekintheted meg kiaggatva. A festmények mellett kisebb szobrokat is gyűjthetsz, amik a birtok területén találhatók meg.

Minden fegyver és páncél, amivel felszereled Eziót, szintén ide kerül, egy terembe, ahol mindet szemrevételezheted, magadhoz veheted.

A birtok akkor lesz 100%-os, ha mindent összegyűjtöttél, azaz a játék maga is 100%-ra megvan (ez alól kivételt képezhet egy-két achievement).

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 29533
Hónap: 147
Nap: 7